Der angesagte Dinkel Bun.

Dinkel ist eine alte Getreidesorte, die in den letzten Jahren immer beliebter geworden ist. Sie gilt als gesünder und ressourcenschonender, da sie eine hohe Verträglichkeit aufweist (auch bei Glutenunverträglichkeit) und der Anbau von Dinkel weniger Dünger sowie Pestizide benötigt als herkömmlicher Weizen. Zudem haben Dinkelbrote einen angenehm nussigen Geschmack sowie eine leichte, lockere Textur.

Auch zu finden im Configurator hier.

 

McDonald's delegation visits Zuchwil

McDonald's delegation visits Zuchwil

Today we had the pleasure to welcome the IOM (International Operating Market) Leadership Team of Paul Pomroy and the management of McDonald's Switzerland at Fortisa.

We thank them for their trust and the good cooperation.

We are aware of our responsibility for the environment.

Our climatization systems are powered with proane and CO2. So we use natural refrigerants  for all our cooling pruposes.

Vegan, nicht nur im VEGANUARY - Das neue vegane Fortisa Weggli

Das vegane Weggli, ideal für alle die auf tierische Produkte, nicht aber auf das volle Geschmacks-Erlebnisses eines Wegglis verzichten möchten. Die perfekte Basis für ein veganes Sandwich.

Auch zu finden im Configurator hier.

Patrick Zbinden unser persönlicher Fotograf.

Patrick Zbinden unser persönlicher Fotograf.

Seit 3 Jahren gehört Patrick zum Team Verkaufsinnendienst und nutzt sein Talent um unsere Buns ins richtige Licht zu setzen.

Zukunftstag 2022

Zukunftstag 2022

McDonald's Zuchwil und Fortisa AG haben den heutigen Zukunftstag gemeinsam durchgeführt: zwölf Kinder waren begeistert zu erfahren, wie Buns produziert werden und wie damit ein saftiger Burger entsteht.

Happy Diwali

Happy Diwali

Andere Kulturen und Traditionen = andere Feiertage

Wir feiern heute (24.10.2022) zusammen mit unseren Mitarbeitenden aus Sri Lanka das Lichterfest Diwali, ein bedeutendes, mehrtägiges Fest in Indien, Sri Lanka, Nepal und in anderen vom Hinduismus geprägten Ländern.

Herzlichen Glückwunsch

Herzlichen Glückwunsch

Unsere Mitarbeiter:innen wollen hoch hinaus...

Wir gratulieren Ayan (Anlageführer EFZ), Dogan (Prozessfachmann) und Denise (Doktortitel) zur bestandenen Prüfung; wir sind stolz auf euch! (v.l.) Denise Müller, Ayan Yönten, Dogan Ciftci

Fortisa BETTER THAN THE REST

Fabrizio Banz, unser neuer Key Account Manager

Fabrizio Banz, unser neuer Key Account Manager

«Ich bin erfolgreich im Fortisa-Team angekommen und freue mich auf partnerschaftliche Projekte mit unseren Kunden».

Fortisa BETTER THAN THE REST

Bis zu 30000 Burgerbrötchen – pro Stunde

Bis zu 30000 Burgerbrötchen – pro Stunde

Seit 1991 bäckt die Fortisa Burgerbrötchen für McDonald's Schweiz. Die grösste Herausforderung: Millionen von Buns in konstanter Qualität und Präzision zu produzieren.

Bericht foodaktuell
Fortisa family event 2022

Fortisa family event 2022

Our annual Fortisa family event took place last Saturday at Christian von Ins in Oberbipp. In addition to a delicious barbecue, we enjoyed a guided tour of the farm and learned a lot about the clever pigs. A successful event for young and old!

Christian von Ins is our long-time partner for the sustainable reuse of bread that cannot be sold. We were able to see live how, thanks to this cooperation, valuable feed for IP Suisse pigs is created from discarded buns.

A big thank you to Christian for his hospitality and the exciting insight into his business!

Fortisa in der Solothurner Zeitung

Fortisa in der Solothurner Zeitung

Wer in einen Burger von McDonald's beisst, isst immer auch ein Brötchen, das in Zuchwil produziert wurde

Artikel Solothurner Zeitung
Fortisa Bun Baking Workshop

Fortisa Bun Baking Workshop

250 restaurant managers from McDonald's Switzerland experience how challenging it is to produce perfect buns (Baden, March 2022).

Fortisa meets science

Fortisa meets science

We are proud to have successfully published our recently completed research project.

Publication
Es het mi gfröit

Es het mi gfröit

Meine drei Wünsche für Fortisa AG:

Bleibt frisch frech und einzigartig in der Schweiz

Viel Erfolg und Spass meinem Nachfolger Fabrizio Banz

Fortisa BETTER THAN THE REST

Sustainability

Sustainable Swiss wheat for buns and small breads

New collaboration with Volg

New collaboration with Volg

Fortisa is proud and happy about this new partnership.

Partnerschaft Murpf-Fortisa

Aus dem ganz gewöhnlichen Alltag des Fortisa-Murpf-Universums

Behind the Scenes

Behind the Scenes

Fritz Gerber is a trained electrician and is a strong support to our maintenance team for now 8 years. Thanks to proven expertise, agility and a talent for improvisation, Fritz Gerber makes an important contribution to the reliability of our production round around the clock. Thank you Fritz for your commitment.

Research project

Research project

Fortisa’s research for natural, durable and innovative small breads.

In a multi-year project in cooperation with the Zurich University of Applied Sciences (ZHAW), Diosna GmbH and Innosuisse - the Swiss Innovation Agency, innovative ways are being studied for a natural preservation, sugar reduction and improved baking properties of small baked goods.300 lactic acid bacteria were isolated from grain-based foods, identified and checked for their functional properties. Lactic acid bacteria with proven functional properties are used as starter cultures in sourdough fermentations and integrated in in baking tests in the laboratory and on Fortisa’s production line.The research work is carried out under the direction of #Susanne Miescher Schwenninger and as part of the doctoral thesis by #Denise Müller (in the picture). More information on the project's progress will follow.

 

Legend for picture (from left to right): Denise Müller screening lactic acid bacteria, sourdough production in the laboratory using functional microorganisms, pilot production at Fortisa, first line test with functional sourdough.

The new star in the Fortisa universe

The new star in the Fortisa universe

It is golden brown, higher than the standard and stands out for its unique shine. The beautiful new Bun with fine buttery taste: the Brioche Alto! More about it in our product catalog.

Catalogue